Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Φορητή συσκευή που κάνει όλες τις βασικές ιατρικές εξετάσεις! (βίντεο)


Θα πιστεύατε ποτέ ότι ένας μικρός «δίσκος» μπορεί να πραγματοποιήσει όλα τα ιατρικά τεστ, που κάνει ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο;
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Μικροϋπολογιστών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας δημιούργησαν τη συγκεκριμένη συσκευή, η οποία έχει τη δυνατότητα να δίνει γρήγορα αποτελέσματα σε επείγουσες περιπτώσεις.
«Η συσκευή δουλεύει με αυτόν τον τρόπο: ο γιατρός παίρνει δείγμα από τον ασθενή και στη συνέχεια
το βάζει στη συσκευή. Δύο ώρες, αφού πατήσει το κουμπί της επεξεργασίας, ο γιατρός παίρνει τις πληροφορίες για τις παθογένειες που εμφανίζει ο ασθενής και αποφασίζει τη θεραπεία που είναι αναγκαία», επισημαίνει ο φυσικός Ντάνιελ Μαρκ.
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, η συσκευή αναλύει το DNA και εάν το γενετικό δείγμα που λαμβάνεται, ταιριάζει με κάποιο παθογόνο παράγοντα, τότε εμφανίζεται ένα σημάδι στην οθόνη.Η νέα συσκευή θα βρει σίγουρα εφαρμογή στα νοσοκομεία, όπου πολλές φορές οι γιατροί καλούνται να πάρουν πολύ γρήγορες αποφάσεις για την τύχη των ασθενών τους.
Ανάλογες συσκευές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στα αεροδρόμια για τον έλεγχο επιβατών, όπως επίσης και για τον έλεγχο τροφίμων.
«Στο μέλλον, τα θέματα της ασφάλειας τροφίμων θα είναι πολύ πιο σύνθετα από ότι σήμερα. Οι έλεγχοι με πολλές διαφορετικές παραμέτρους θα αυξηθούν σίγουρα και θα είναι μια σταθερή ανάγκη. Με την τεχνολογία του μίνι-εργαστηρίου, θα μπορέσουμε να τυποποιήσουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία», εξηγεί ο ερευνητής Βόλφγκανγκ Χάουζερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου